Selecteer een pagina

Voor jezelf kiezen wordt er dan gezegd. Ik met een leidinggevende baan, 3 kinderen en een bezet sociaal leven dacht altijd dat ik voor mezelf koos. Ik deed immers toch leuke dingen in het leven en genoot daarvan? Mijn werk geeft mij energie dus wat wilde ik nog meer? Volgde verschillende opleidingen om mezelf te ontwikkelen?

Hulpmoeder in de klas, leidinggevende die ook met 3 kinderen flexibel kan zijn en voor iedereen klaarstaat, regelneef in de vriendengroep. Nee zeggen kwam niet voor in mijn vocabulaire.

Door coaching heb ik het inzicht gekregen dat ik bezig was een beeld van mijzelf hoog te houden. Ik kreeg immers te horen hoe doe jij dat toch allemaal? En als ik een compliment hiervoor kreeg voelde dat niet zo. Ik was immers bezig om mijn leven gevuld te krijgen, maar waarmee eigenlijk en voor wie?

Coaching heeft mij geleerd om iedere dag een vakantiemomentje toe te passen. Een wat?

Alleen op vakantie lukte het mij om niks te doen en me dan ook niet schuldig te voelen of opgejaagd dat er nog van alles gedaan moest worden. Doordat ik nu geregeld een vakantiemomentje inlas kom ik bij mijn gevoel en heb ik de tijd om een gesprek met mijzelf te voeren. Mijn zinnetje dat helpend is: “ Ik gun mezelf iedere dag een vakantiemomentje”.

Op deze momenten sta ik stil bij waar ik mee bezig ben en of dit ook is wat ik echt wil. Door dit structureel te doen heb ik geleerd mezelf kritische vragen te stellen. Vragen of ik degene ben die iets op wil/moet pakken, wie ik om hulp kan vragen en waar ik mijn tijd aan wil besteden. En dat vaak op een plekje waar ik geniet. In het zonnetje met een kop thee, mooie muziek luisteren of helemaal niks.

Heb jij ook zo’n positieve zin die je kan helpen te veranderen?

Of ik nu een lege agenda heb? Nee natuurlijk niet. Dat past ook helemaal niet bij mij. Mijn agenda is gevuld met datgene waarvoor ik heb gekozen. Ook als het iets is dat minder leuk is, het is een bewuste keuze.

Wat hierdoor veranderd is, is mijn rust van binnen. Mijn contacten zijn diepgaander geworden omdat de rust die ikzelf ervaar ruimte geeft. Ruimte voor mezelf maar ook ruimte om nieuwsgierig te zijn naar de ander. Ik ben veel minder bezig in wat een ander van iets denkt. Hoe fijn is dat!

Ik gun dit een ieder ander: te weten komen wat je doet en dit kunnen veranderen. Door kritische vragen van een coach en methodieken die hierin kunnen ondersteunen kan ook jij patronen doorbreken.

Gelukkiger in het leven staan door dicht bij jezelf te blijven!