Selecteer een pagina

Waarom kies je voor Coachpraktijk Aandacht?

One day, or day one, you decide!

In mijn coachpraktijk onderzoeken we eerst: Wie ben ik?  Welke patronen kom ik in mijn leven tegen en waar komen deze vandaan, welke drijfveren heb ik en leef ik naar voor mij belangrijke normen en waarden? Eerst goed naar de kern van de oorzaak kijken is in mijn ogen de essentie tot verandering. Daarna zet ik allerlei tools in die passend zijn in die verandering. Mijn tools zijn praktisch en veelal gericht op voelen en ervaren.

Jacqueline van Maanen

Mijn blogs

Ben jij leidinggevende en wil je je team naar een hoger plan tillen?

Ben jij leidinggevende en wil je je team naar een hoger plan tillen?

Krijg jij je medewerkers niet in beweging, heb je het idee dat jouw medewerkers jou niet snappen, willen ze niet? De verandering begint bij jezelf. Leidinggeven is resultaten behalen vanuit verbinding. Maar hoe doe je dat dan?

Door mijn jarenlange ervaring als leidinggevende en coach heb ik geleerd dat het begint bij jezelf. Hoe maak ik verbinding in gesprekken en wat zegt de medewerker mij. Door resultaat en kaders aan te geven, geef je aan wat je wil bereiken. De manier waarop, daar weten medewerkers vaak heel goed inbreng in te hebben. Zo maak je het een gezamenlijk doel.

Dus gun jezelf een coach om een verandering teweeg te brengen bij jezelf en je medewerkers. Ik coach je daar graag in!

Meer lezen over coaching?

Leef jouw leven. Een mooie zin maar hoe doe je dat nu precies?

Leef jouw leven. Een mooie zin maar hoe doe je dat nu precies?

Voor jezelf kiezen wordt er dan gezegd. Ik met een leidinggevende baan, 3 kinderen en een bezet sociaal leven dacht altijd dat ik voor mezelf koos. Ik deed immers toch leuke dingen in het leven en genoot daarvan? Mijn werk geeft mij energie dus wat wilde ik nog meer? Volgde verschillende opleidingen om mezelf te ontwikkelen?

Hulpmoeder in de klas, leidinggevende die ook met 3 kinderen flexibel kan zijn en voor iedereen klaarstaat, regelneef in de vriendengroep. Nee zeggen kwam niet voor in mijn vocabulaire.

Door coaching heb ik het inzicht gekregen dat ik bezig was een beeld van mijzelf hoog te houden. Ik kreeg immers te horen hoe doe jij dat toch allemaal? En als ik een compliment hiervoor kreeg voelde dat niet zo. Ik was immers bezig om mijn leven gevuld te krijgen, maar waarmee eigenlijk en voor wie?

Coaching heeft mij geleerd om iedere dag een vakantiemomentje toe te passen. Een wat?

Alleen op vakantie lukte het mij om niks te doen en me dan ook niet schuldig te voelen of opgejaagd dat er nog van alles gedaan moest worden. Doordat ik nu geregeld een vakantiemomentje inlas kom ik bij mijn gevoel en heb ik de tijd om een gesprek met mijzelf te voeren. Mijn zinnetje dat helpend is: “ Ik gun mezelf iedere dag een vakantiemomentje”.

Op deze momenten sta ik stil bij waar ik mee bezig ben en of dit ook is wat ik echt wil. Door dit structureel te doen heb ik geleerd mezelf kritische vragen te stellen. Vragen of ik degene ben die iets op wil/moet pakken, wie ik om hulp kan vragen en waar ik mijn tijd aan wil besteden. En dat vaak op een plekje waar ik geniet. In het zonnetje met een kop thee, mooie muziek luisteren of helemaal niks.

Heb jij ook zo’n positieve zin die je kan helpen te veranderen?

Of ik nu een lege agenda heb? Nee natuurlijk niet. Dat past ook helemaal niet bij mij. Mijn agenda is gevuld met datgene waarvoor ik heb gekozen. Ook als het iets is dat minder leuk is, het is een bewuste keuze.

Wat hierdoor veranderd is, is mijn rust van binnen. Mijn contacten zijn diepgaander geworden omdat de rust die ikzelf ervaar ruimte geeft. Ruimte voor mezelf maar ook ruimte om nieuwsgierig te zijn naar de ander. Ik ben veel minder bezig in wat een ander van iets denkt. Hoe fijn is dat!

Ik gun dit een ieder ander: te weten komen wat je doet en dit kunnen veranderen. Door kritische vragen van een coach en methodieken die hierin kunnen ondersteunen kan ook jij patronen doorbreken.

Gelukkiger in het leven staan door dicht bij jezelf te blijven!

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden of een afspraak maken?

Een postitief woord!

Ik heb het coaching traject bij Jacqueline als zeer prettig ervaren. Voor een groot deel heeft dit te maken met haar positieve energie. Jacqueline is oprecht, betrokken en belangstellend. Ze weet tijdens de sessies een rustige en veilige sfeer te creëren zonder te (ver)oordelen. Door haar manier van vragen ben ik aan het denken gezet over mijn eigen gedrag, mijn doelen en mijn omgeving. Zij heeft mij handvatten gegeven om in alle rust mijn eigen oplossingen te bedenken en mijn vaardigheden te ontwikkelen.

Dank je wel Jacqueline en veel succes als coach.

Mathea

Coachee

1) Coach Jacqueline straalt rust en stevigheid uit, kan goed luisteren en aansluiten in tempo en energie bij mij, waardoor er gauw een groot vertrouwen was en er ruimte was om alles te uiten en daardoor te ontwikkelen en te groeien. Voel me gezien en geaccepteerd

2) Coach Jacqueline is van binnenuit warm en hartelijk. Autonoom en echt in de relatie en dat is erg prettig, waardoor ik me goed op mezelf kon focussen.

Petra

Coachee